Wireframing


Digital

Een schematische weergave van opbouw en structuur

Hoe zit de structuur in elkaar en welke pagina’s horen bij elkaar? En hoe is dit het meest logisch voor de bezoekers van jouw website? Het wireframe is de basis voor de technische realisatie én het ontwerp van de website.

Wij ontwerpen de ervaring van jouw gebruikers

Alles wat we doen in deze fase van het project draait om de ervaring van de gebruiker met jouw website. De User Experience (UX) noemen we dat. En met ons nog vele anderen trouwens. Het UX ontwerp moet aansluiten bij de gewenste bezoeker van je website, bij jouw doelgroep. Dit zit hem in grote ontwerpkeuzes, maar ook in de kleur en grootte van knoppen. De details zijn hierin minstens zo belangrijk. En die keuzes maken we niet zomaar. We besteden genoeg tijd aan deze fase om er later van te kunnen profiteren. Zie het als een blauwdruk voor toekomstige keuzes.

Bekijk onze cases

Is wireframing ook iets voor jouw onderneming?

Laten we samen aan de slag gaan!

Let’s talk

Sitemap

Een sitemap is een overzicht van alle interne links binnen een website. Je kunt het zien als de inhoudsopgave van je website. In een sitemap vermeld je alle pagina’s waarvan jij wil dat ze zichtbaar zijn in de zoekresultaten. De sitemap helpt zoekmachines de website beter te begrijpen en te indexeren. Hoe beter jouw website begrepen wordt, hoe makkelijker jouw doelgroep je weet te vinden.

Zoekwoorden­onderzoek

Het zoekwoordenonderzoek is een onderzoek naar de woorden die potentiële klanten uit jouw doelgroep gebruiken om de diensten of producten te vinden die jij aanbiedt. Mensen zoeken met een bepaalde vraag en gebruiken daar zoekwoorden voor. Aan ons is het deze zoekwoorden te vinden om te zorgen dat jouw website het beste antwoord op hun vraag wordt. Het zoekwoordenonderzoek voeren we al vroeg in het proces uit, zodat gekozen zoekwoorden verwerkt worden in de structuur van een website.

Wireframe

Een wireframe is een schematische weergave van een website. Een wireframe is gefocust op de functionaliteit en de content van de website, en niet op het uiteindelijke uiterlijk ervan. Het doel van een wireframe is het tonen van de informatiestructuur met daarbij horende content en navigatiefuncties. Het wireframe laat zien hoe zij samenwerken en zich tot elkaar verhouden.

UX design

UX Design, of User Experience Design, is het ontwerpen van de gebruikerservaring. In UX Design staan de voorkeuren, behoeften en meningen van de gebruiker van jouw website centraal. UX Design focust zich op het gebruiksgemak, bruikbaarheid en bijvoorbeeld navigatiegemak. In tegenstelling tot User Interface design (UI Design) minder op de visuele indruk.

Website structuur

De website structuur is de manier waarop de inhoud van een website wordt gegroepeerd, gekoppeld en getoond aan de bezoekers van de website. Hoe doordachter de structuur is, hoe makkelijker bezoekers hun weg binnen de website en het antwoord op hun vraag kunnen vinden. Het lijkt een klein onderdeel van het project, maar we besteden hier graag genoeg tijd aan zodat we er op een later moment profijt van hebben.

Prototype

Een prototype is de primitieve vorm van het te ontwikkelen idee of product. Een prototype wordt vaak verward met een wireframe, maar er is duidelijk verschil: een prototype is gericht op het uiterlijk en interactie, waar het wireframe is gefocust op de functionaliteit en de content.

Is wireframing ook iets voor jouw onderneming?

Vraag het Eline
Eline van den Dool, accountmanager bij LiNC

  Gerelateerde cases

  Het libretica logo

  Librética is een online leeromgeving voor studenten en docenten. Studenten die naast hun lessen Spaans graag nog extra lesmateriaal willen, kunnen terecht op het nieuwe platform Librética.

  Lees meer
  Mobiele weergave van de libretica website
  de desktop weergave van de homepagina van de libretica website

  Dé Duitse specialist in keukens met stenen werkbladen, daar hoort een chique website en goede online marketing bij!

  Lees meer

  Zij optimaliseren productieprocessen, wij websites. Wat een match!

  Lees meer
  Het Wolter Wolthers logo

  In een oude burgemeesterswoning in Groningen vind je 'discotempel' Wolter Wolthers. Wij mochten voor hen een nieuwe website ontwerpen en technisch realiseren.

  Lees meer
  Visuele weergave van een mobiele event pagina op de Wolter Wolthers website

  Wij maakten de website voor de eerste 100% biologisch afbreekbare hagelpatroon.

  Lees meer
  Het Scheepens logo

  Scheepens bestaat dit jaar 50 jaar. Al 50 jaar werken zij aan (reclame) campagnes, on- en offline uitingen voor de meest uiteenlopende klanten en zijn zij on the MOVE om alle ontwikkelingen bij te houden.

  Lees meer
  De mobiele weergave van de homepagina van Scheepens MOVE
  Desktop weergave van de Scheepens MOVE website

  Een toffe website voor een revolutionair product.

  Lees meer
  De homepagina: Het resultaat van de website ontwikkeling van greeniuz
  VLC & Partners

  Of we een werken-bij site voor VLC & Partners konden maken? Die uitdaging gingen we natuurlijk graag aan!

  Lees meer
  De homepagina van VLC & Partners. De website is gemaakt door marketingbureau Tilburg LiNC

  Iedereen, maar dan ook echt iedereen met een kinderwens is welkom bij het CVB.

  Lees meer

  Voor iedereen die nét dat beetje meer wil is er Con Questa.

  Lees meer

  Een doelgerichte website voor dé leverancier van maskeerproducten. Schilders en stukadoors weten nu nog beter wat ze nodig hebben!

  Lees meer

  Benieuw naar meer van onze services?

  Search Engine Optimization

  Jij wil vindbaar zijn in de organische zoekresultaten? Dat regelen we voor je!

  Discover
  Webdesign

  Die eerste indruk maak je geen tweede keer.

  Discover
  Copywriting

  Wij geloven in wat wij schrijven. En jouw klanten ook.

  Discover
  Doorontwikkeling

  Ons werk houdt niet op bij de oplevering.

  Discover
  Search Engine Advertising

  Jij bent op zoek naar een doordachte marketingstrategie? Je hebt hem net gevonden!

  Discover
  Development

  Niet alleen een mooi plaatje, maar een website die gebouwd is met een doordachte structuur.

  Discover