Wat is een digital agency?

1 mei 2023 Digital

Een digital agency is een bedrijf dat digitale oplossingen ontwerpt, bouwt en daarna blijft meten en doorontwikkelen. Een digital agency combineert strategie, techniek en creatieve ontwikkeling tot digitale producten en diensten.

Koen van der Doelen, SEO specialist bij LiNC
Geschreven door
Koen
Koen van achter gefotografeerd terwijl hij werkt achter zijn laptop

Als je op zoek gaat naar een partij die jouw bedrijf kan helpen met een nieuwe website, je vindbaarheid vergroten of het uitdenken van een marketingstrategie kom je waarschijnlijk allerlei verschillende termen tegen. En alle bedrijven doen ‘iets in de digitale wereld’, maar dat betekent natuurlijk niet dat ze ook allemaal doen waar jij naar op zoek bent.

Is LiNC een digital agency?

Wij zien de verschillende termen en bedrijfsnamen ook en dus vroegen wij ons af: zijn wij een digital agency? De wereld van online design en marketing zit vol met bedrijven die werken aan digitale oplossingen. Om meer duiding te geven aan het begrip digital agency bekijken we de digitale vakgebieden waarin bedrijven actief kunnen zijn:

 • Strategie
  Advies, onderzoek, planning
 • Ontwerp
  UX/UI-design, visueel ontwerp, concepting
 • Technologie
  (web)Development, website infrastructuur, data gebaseerde oplossingen
 • Marketing
  Search Engine Optimization, Search Engine Advertising, promotie, PR en andere marketing services.

Ben je benieuwd hoe LiNC een digital agency is? En hoe we ons bovenstaande vakgebieden eigen hebben gemaakt? Dat vertellen we je graag.

Met een lijstje zijn we er nog niet

De verschillen in de benamingen, termen en bedrijfsnamen zitten juist in de verhouding tussen bovenstaande vakgebieden. Waarin is het bedrijf gespecialiseerd en waar leggen zij de accenten in hun dienstverlening naar klanten? Wij hebben dat gedaan door onze werkzaamheden te verdelen in Digital en Search.

Digital

Onder Digital verstaan wij al het werk dat wij doen om jouw website te doen slagen. We bezorgen jou een visueel spektakel, gebouwd op een doordachte structuur. En jij krijgt daar de volledige controle over. Een website die je doelgericht helpt resultaat te behalen.

Search

Met alles onder Search zorgen wij dat jouw doelgroep je weet te vinden. We helpen jou door hen te helpen zoeken. Search Engine Optimization (SEO) en Search Engine Advertising (SEA) zijn de bouwstenen van jouw vindbaarheid. Door breed in te zetten op beide onderdelen maken we jouw website vindbaar.

Specialismen

Je hebt eerder gelezen welke diensten een digital agency je kan bieden. Het betekent echter niet altijd dat een bedrijf dat zich focust op één van deze vakgebieden meteen een digital agency is. Dat wordt bepaald door het specialisme van het bedrijf en waar zij dus de focus op leggen in het werk dat zij doen voor hun klanten.

Dus; wat is een digital agency?

We denken dat je na het lezen zelf ook een conclusie kunt trekken, maar voor de zekerheid doen wij het ook. Een digital agency is een bedrijf dat zich richt op digitale projecten, waarbij verschillende disciplines samenkomen. De focus ligt hier op het ontwikkelen van digitale platformen en/of producten en de doorontwikkeling daarvan.

Ben je benieuwd wat digital agency LiNC voor jou kan betekenen?

Of heb je een tof idee waar je mee kunnen helpen?

Neem dan contact op