Website ontwikkeling
Website ontwikkeling is het proces waarin we samen met onze klanten komen tot een nieuwe website die perfect aansluit bij hun wensen en het doel ervan. Is dit proces bij elke klant hetzelfde en neemt dit telkens dezelfde hoeveelheid tijd in beslag? Nee, elk website ontwikkeling project is anders, maar overeenkomsten zijn er zeker. Het proces bestaat vaak uit dezelfde onderdelen, maar het resultaat is altijd een unieke website. Een website die perfect aansluit bij de wensen van jouw product, dienst en doelgroep. Tijdens dit proces zijn er verschillende contactmomenten en blijf je continu op de hoogte van de vorderingen.
Ben je benieuwd hoe wij een website ontwikkelingsproces aanvliegen? Hieronder nemen we je mee door de verschillende fasen.
Zie het hier in de praktijkVoorafgaand aan de website ontwikkeling
Om tot het juiste en best passende webdesign voor jouw website te komen, starten we het proces met een brainstorm. We bekijken samen met jou welke functies en pagina’s nodig zijn om het doel van de website te realiseren. We brengen tevens de verschillende typen bezoekers van je website in kaart. Uiteraard is jouw doelgroep hierbij leidend, maar de arbeidsmarkt is ook een belangrijke factor waar we rekening mee moeten houden tijdens de ontwikkeling van het webdesign.
Wireframe
De eerste stap van het proces is het uitwerken van het wireframe. Zodra we een duidelijk beeld hebben van de beoogde website, gaan we aan de slag met het wireframe. Het wireframe is een gedetailleerde lijntekening van de gehele website. Hierin wordt elke pagina uitgetekend en elk aspect beschreven. De hierbij behorende sitemap maakt de structuur van de website inzichtelijk. Het grote voordeel van het op voorhand maken van een wireframe is dat alle wensen en functies voor iedereen die betrokken is bij de website ontwikkeling duidelijk zijn.
Wil je meer weten over wireframes?Webdesign
Op basis van het gemaakte wireframe ontwikkelen we het daadwerkelijke webdesign van je website. Hierbij houden we rekening met zowel het esthetische als functionele aspect van het webdesign voor de verschillende bezoekers die je website bezoeken. In vaktermen wordt dit ook wel User Experience (UX) Design genoemd. Een fraai en effectief webdesign is vaak eenvoudig en toch gedetailleerd.
Daarnaast moet het webdesign onder andere een logische samenhang hebben met de huisstijl van je bedrijf en uiteraard op alle devices (smartphone, tablet, desktop) functioneel en effectief zijn.
Zo pakken we jouw webdesign aanTechniek
Wij vinden het belangrijk dat niet alleen het zichtbare, maar ook het onzichtbare deel van de website er goed uitziet. De websites die wij ontwikkelen zijn opgebouwd in HTML5, CSS, jQuery & Bootstrap 4 framework. Wij maken geen gebruik van visual builders of templates. Dit zorgt ervoor dat de website technisch perfect is opgebouwd en voor jou erg gebruiksvriendelijk is.
Door de koppeling die we voor livegang maken met WordPress, kun jij later gemakkelijk uit de voeten met het toevoegen of aanpassen van de content op de website. Ook houden wij tijdens het webdevelopment rekening met alle aspecten die de vindbaarheid van de website bevorderen.
Lees hier meer over webdevelopmentWebsite onderhoud en optimalisatie
Bij de livegang van jouw website houdt ons werk niet op! Een website heeft regelmatig onderhoud nodig. De snelheid van een website kan bijvoorbeeld achteruit gaan door wijzigingen die aangebracht worden. Dit kan nadelig zijn voor de ranking in Google, omdat website snelheid een van de factoren is waarop Google zijn ranking baseert. Een ander onderdeel van het optimaliseren van jouw ranking en daarmee de vindbaarheid van jouw website is het creëren van autoriteit binnen Google. Klinkt ingewikkeld, maar we leggen het in deze blog haarfijn aan je uit.
Een belangrijk doel van je website is (natuurlijk) om daadwerkelijke interactie met de bezoekers te creëren. Het verhogen van het aantal bezoekers waarmee je interactie krijgt via de website noemen we ‘conversie optimalisatie’. De conversiedoelen zijn belangrijk tijdens het ontwikkelen van de website. Nadat de website eenmaal is opgeleverd is het van belang om de conversie verder te optimaliseren.
En door (ontwikkeling)!